garage van Halst Garage Kamperland Bosch Car Service garage van Halst Bel nu garage van Halst Occasions garage van Halst Afspraak maken garage van Halst
Airco-service

De meeste moderne auto’s zijn uitgerust met een airco. Dat is een groot genot op warme dagen. Wat niet veel bestuurders weten, is dat de airco ook onderhoud nodig heeft. Iedere airco verliest ongemerkt koudemiddel; jaarlijks tot 8%. Dit heeft tot gevolg dat de airco niet meer goed werkt. Er kan zelfs schade aan de compressor ontstaan. Dat kan u een dure reparatie opleveren. Door een regelmatige controle aan uw airco behoudt deze zijn capaciteit en wordt de levensduur verlengd.

Airco onderhoudsbeurt
Tijdens de aircoservicebeurt wordt de staat van de installatie en de droger gecontroleerd, het aircosysteem leeggehaald en afgevuld en vindt een grondige inspectie plaats. Wij adviseren uw airco in het voorjaar te laten controleren, voordat de zomerse warmte aanbreekt. Bij Bosch Car Service van Halst kost een airco-servicebeurt € 75,=

Uitlijnen
Veiligheid en duurzaamheid zijn voor u als automobilist belangrijk. Het is daarom verstandig om uw auto regelmatig te laten uitlijnen.

De wielen van uw auto zijn in nauwkeurig bepaalde standen geplaatst. Zo rijdt uw auto prettig en veilig en slijten uw banden minimaal. Na verloop van tijd kunnen er in deze wielstanden afwijkingen ontstaan. Bijvoorbeeld omdat u door een gat bent gereden, of een stoeprand hebt geraakt. Ook bij een aanrijding kan een wiel een klap hebben opgelopen. Uw auto wordt daardoor minder koersvast en dus minder veilig. Ook slijten uw banden sneller.

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?
Wij adviseren u de uitlijning minimaal één keer per jaar te laten controleren.

U kunt het zelf ook merken als uw auto niet goed is uitgelijnd. Het kan gebeuren dat uw auto ‘trekt’ of zwaarder stuurt. U kunt het ook zien: de binnen- of buitenkant van de banden slijten sneller dan gebruikelijk. De wielen zijn daardoor eerder aan vervanging toe. Bovendien neemt de rolweerstand van uw auto toe, waardoor u meer brandstof verbruikt. Dat kost u geld en dat wilt u niet.

Bosch Car Service van Halst heeft de specialisten en de goede apparatuur om uw auto uit te lijnen. Bij ons is uw auto en uw veiligheid in goede handen. Een vertrouwd idee!


  Bekijk dit artikel in PDF-formaat Druk artikel af Verstuur artikel